TRES DIES I UNA VIDA

TRES DIES I UNA VIDA

19,95 €

19,95

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

Als dotze anys, el protagonista d'aquesta novel·la colpeja, a causa d'un atac de fúria, el fill petit dels seus veïns i aquest cau esvaït. Espantat al comprovar que no respira, aprofita que es troben en un bosc solitari per introduir el cadàver en una esquerda del terreny, mig amagada pel tronc d'una vella faja. La desaparició d'un nen de sis anys, commou la població francesa on s'ambienta l'acció, el episodi inicial del qual està datat el 1999. Al llarg de diversos dies, el protagonista viu angoixat a l'espera que la policia i els veïns dedicats a la recerca trobin el cos de la seva víctima, arribant fins i tot a intentar el suïcidi. No obstant això, les inundacions provocades per un temporal de vent i pluja de gran intensitat, interrompen definitivament els treballs i el cas queda en suspens. La trama reflecteix la influència que sobre la vida de l'homicida per imprudència exerceix el seu delicte no confessat i l'inesperat gir que anys després, el 2015, prenen els esdeveniments.
Pierre Lemaître (París, 1951), que va estudiar Psicologia abans de ser escriptor, traça en aquesta novel·la el perfil humà intensament elaborat, d'un personatge que, aprèn a viure des de l'adolescència amb un profund sentiment de culpa i de por de ser descobert. El pas del temps mitiga aquesta por, però no el remordiment, el que el porta a estudiar medicina i a projectar que, un cop acabada la carrera, es dedicarà a realitzar missions humanitàries al Tercer Món. No obstant això, el passat reviu i aquests plans quedaran oblidats per sempre, igual que altres il·lusions. Pierre Lemaître combina amb notable eficàcia una problemàtica psicològica de fons amb l'acció externa de tensa intriga, que obliga el lector a passar ràpidament les pàgines per arribar al desenllaç que tindrà lloc el 2015. En el transcurs de l'acció, a ritme ben mesurat, altres antics secrets i problemes es desvetllen, nous i ben perfilats personatges intervenen en l'encadenament de les situacions i l'ambientació es torna més ombrívola malgrat l'aparent calma que regna al tranquil i recollit poble on se situa. Escrita amb l'estil senzill i directe propi del gènere d'intriga l'obra Tres dies i una vida planteja tempestuosos conflictes interns, de caràcter moral. Adulteris, relacions al marge de la moral, incitació a l'avortament per evitar un matrimoni no desitjat, s'exposen des d'un punt de vista permissiu i irònic respecte als que manté postures més estrictes.

Más libros de este autor

Ver todos
Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre

(París, 1951)Escritor francés conocido por sus novelas de género negro y criminal, siendo ganador de numerosos premios como el Le Point o el Livre de Poche. Autor de más de diez novelas, Lemaitre ha sido traducido a trece idiomas y su obra Cadres Noirs fue adaptada al cine en 2012.Fue ganador del Premio Goncourt en 2013 por Nos vemos allá arriba.... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar