UN SECRET DE L'EMPORDÀ

UN SECRET DE L'EMPORDÀ

18,50 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-664-2100-3
  • Páginas: 208
  • Encuadernación: Rústica
  • Idioma: Catalán

18,50

Consigue 0,93 puntos TROA

18,50 €

Consigue 0,93 puntos TROA

Enviar a un amigo

Imma Tubella (La Bisbal de l’Empordà, 1953) és doctora en Ciències Socials i Catedràtica de Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de la qual va ser rectora entre el 2006 i el 2013. Titular d’una càtedra al Collège d’Études Mondiales de París i membre, entre altres, del Consell Assessor de Catalunya de Telefònica i del d’Endesa. Aquesta és la seva primera novel·la.

Es tracta de la reconstrucció d’un accident de cotxe a l'agost de 1935 on va morir, el príncep Alexis Mdivani, a la Costa Brava en l’època d'entreguerres; el cotxe s’estavellà a la carretera d'Albons quan es dirigia des del Mas Juny dels Sert cap a Perpinyà acompanyat de la seva amant, la baronessa Maud von Thyssen, que va resultar malferida en el xoc. El misteri mai no s’ha acabat de resoldre pel destí de les joies que la parella transportava en un maletí.
L’autora es va interessar per aquesta història arran de comprar-se una casa a Albons, davant mateix del revolt on va tenir lloc l’accident. En síntesi, és a l’agost de 1935, quan a la carretera d’Albons a Viladamat, un Rolls-Royce avança a tota velocitat i s’estavella. Al seu interior hi viatgen el príncep Mdivani i la seva amant, la baronessa Thyssen.

Al juliol de 1992 dos homes que s’acaben de conèixer, rememoren l’accident i el secret que s’hi amaga. La conversa desplega la història dels ocupants del cotxe i les seves relacions amb personatges del moment, com Sert o Dalí, i també les dues guerres mundials, la Guerra Civil espanyola, l’auge del nazisme, les vils accions de la Gestapo, la vida desenfrenada dels aristòcrates decadents i la misèria dels refugiats catalans als camps francesos. A partir d'una llarga investigació, l’autora intrigada per la llegenda que encara mantenien viva els veïns, va començar a indagar. Recorre les contrades de la Costa Brava, en aquells moments un lloc de trobada d'intel·lectuals, aristòcrates i nazis.

A la tragèdia hi ha una mort, un escàndol per adulteri, tot plegat teixit amb intrigues i amb el rerefons de relacions sentimentals entre amants infidels.


Los clientes que compraron este producto también compraron

Los clientes que compraron este producto también compraron

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar