UN TRESOR A LA NEU

UN TRESOR A LA NEU

17,00 €

  • Editorial: VIENA EDICIONES
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa de 8 a 10 años
  • ISBN: 978-84-8330-969-8
  • Páginas: 200
  • Encuadernación: Cartoné
  • Idioma: Catalán
  • Temas: Aventuras. Intriga. Realismo
  • Valores: Esfuerzo personal. Espíritu de lucha. Fortaleza

17,00

Consigue 0,85 puntos TROA

17,00 €

Consigue 0,85 puntos TROA

Enviar a un amigo

A la primavera de 1940 l'exèrcit alemany es disposa a ocupar Noruega en una de les primeres fases del desenvolupament de la Segona Guerra Mundial. Davant d'aquesta amenaça un grup de patriotes organitzen un pla destinat a treure del país les reserves nacionals d'or, força quantioses, per impedir que l'enemic s'apoderi d'elles i les destini a finançar les seves tropes. L'escriptora nord-americana Marie McSwigan (1907-1962) es va basar en aquest fet real per descriure en forma novel·lada l'actuació d'uns adolescents noruecs que vivien a la població del cercle polar àrtic on s'havia amagat el tresor, enterrat sota una roca tancada amb blocs de gel. Van ser ells els que a poc a poc van aconseguir transportar-lo fins un racó secret del fiord local on un vaixell pesquer esperava a punt de salpar rumb als Estats Units.
L'obra, escrita com una novel·la d'acció i aventura narra l'arriscada i valenta actitud del grup de nois i noies que es van veure obligats a fingir davant dels soldats alemanys, quan aquests van arribar a meitat de l'operació de transport, que només jugaven a lliscar en els seus trineus per la neu, més abundant del que és habitual a aquesta altura de l'any. Aprofitant que els col·legis havien tancat momentàniament en arribar l'exèrcit d'ocupació, semblava que gaudien d'unes vacances inesperades, quan en realitat sota els seus cossos ocultaven cada dia, repartida en els seus trineus, una part del milionari carregament de lingots d'or. Amb el seu aire d'innocència, fins i tot alguna cosa maldestre, van aconseguir enganyar els pretensiosos homes de la Werhmacht, donats a considerar superiors aquests col·legials que gràcies a la seva fortalesa d'ànim i al desig d'ajudar el seu país, van poder dominar la por que l'aspecte i l'armament dels alemanys els inspiraven. L'autora aconsegueix crear un clima d'intriga en la tensió mantinguda a força de recursos novel·lístics sobris, no falten detalls d'humor i d'afecte familiar que atenuen la duresa de fons de la trama. El relat mostra una sòlida estructura narrativa, perfila uns personatges ben dissenyats que actuen de manera conseqüent amb el seu perfil psicològic i l'estil permet una lectura fàcil i grata per la seva cuidada senzillesa.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar