BRASERS

BRASERS

17,95 €

17,95

Añadir a mi cesta

Consigue 0,90 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 13/07/2020

17,95 €

Consigue 0,90 puntos TROA

Enviar a un amigo

Eileen Chang és considerada una de les escriptores xineses més importants de el segle XX. Nascuda el 1920 a Xangai en el si d'una família de classe alta, va haver de patir els embats a una societat en la qual se sentia còmoda, però de la qual sabia s'acostava el seu final. El 1955, i ja amb els comunistes al poder, abandona Xangai per instal•lar-se a Estats Units, país en el qual moriria el 1975 sense haver pogut tornar a la Xina. De la mateixa autora també s'ha publicat a Llibres de l'Asteroide la seva novel•la Un amor que destrueix ciutats, que va escriure el 1947 (hi ha ressenya Troa).
Brasers el componen dues novel•les breus, Primer encenser i Segon encenser, de similar extensió. Totes dues amb la durada del que triga una branqueta d'encens en consumir-se: quan l'encens hagi acabat de cremar, la meva història també ja està. Escrites el 1943, l'autora es recolza en l'ambient de l'alta societat xinesa i en la classe social dels expatriats anglesos en els anys previs a la guerra.
En Primer encenser, la protagonista, Ge Weilong, és una jove estudiant d'institut a Hong Kong que davant la necessitat urgent de diners per continuar amb els seus estudis no dubta a presentar-se davant la senyora Liang, una dona entrada a la cinquantena, germana del seu pare i amb el qual està enemistada des que decidís fer-se la quarta concubina d'un vell i ric comerciant ja mort que, atret pels seus encants, la va convertir en la seva preferida. Acostumada a un ambient de luxe i seducció, ara que comença a ser més gran, la senyora Ling intueix l’ avantatjós que podria ser per a ella tenir la seva neboda sota el seu sostre per atraure joves nois als quals podria convertir en els seus propis amants. Atrapada per la frivolitat que desplega la seva tia, Ge Weilong entrarà en una teranyina de la qual difícilment podrà escapar.
En el Segon encenser, centrat en l'ambient universitari de Hong Kong amb professors anglesos formant una classe pròpia, Roger Empton, de quaranta anys i membre del claustre des de fa tres lustres, va a casar-se amb Susie Mitchell, una jove compatriota de tan sols vint-i-un anys . La mala experiència de la seva germana gran pel que fa al matrimoni influeix negativament durant la nit de noces de Susie que sortirà fugint del seu marit acusant-lo de pervertit. Aviat l'escàndol s'estén per tot el campus posant Roger Empton en una situació extremadament compromesa.
Amb gran mestria, Eileen Chang exposa dues històries que s'inicien amb un plantejament innocent, un desenvolupament absurd i un final dramàtic, reflex de la societat a la qual pertany.
Tradició i modernitat es donen cita en aquestes històries d'una complexitat inquietant amb uns personatges perfectament perfilats, amb una psicologia de vegades ingènua, de vegades dura i, pel mateix, perversa.
En ambdues històries tot conflueix cap a les relacions amoroses. Amb intel•ligència i exquisida delicadesa escriu sobre un erotisme subjacent sota capes de trivialitat, hipocresia, egoisme i maneres socials que afavoreixen les relacions superficials.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar