EL PONT DELS JUEUS

EL PONT DELS JUEUS

6,95 €

  • Editorial: LA BUTXACA
  • Año de edición:
  • Materia: Historia. Generalidades
  • ISBN: 978-84-9930-971-2
  • Páginas: 304
  • Encuadernación: Bolsillo
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

6,95

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:


L’autor (Besalú, 1971) és periodista i llicenciat en Filologia Anglesa. Actualment treballa ens els informatius de TV 3.
La novel•la es situa a Besalú en el segle XI. El mestre d’obres -Prim Llombard-, home de confiança del Papa de Roma, i el seu fill Ítram, que viuen en un mas a prop de Siena, rep la visita del comte de Besalú -Bernat II de Tallaferro-, que li demana es traslladi a aquesta població, per dirigir les obres de construcció d’un pont fortificat de defensa i que de més a més comportarà òptims interessos econòmics per la zona. Malgrat que les habitants ho desitjant, comencen els obstacles d’una intriga conspiració, del comte d’Empúries, per fer-se amb aquestes terres.
És una narració que descriu amb encert les costums medievals dels comtes, la vida dels soferts súbdits, les rivalitats, etc. I està aconseguida la figura del mestre, Prim Llombard, com un home bo i honrat, destacant el seu enginy i preparació que demostra en la realització de tant magna obra. Detalla també la vida, creences de la comunitat jueva, amb la seva important sinagoga i banys jueus en el mateix Besalú. En aquest sentit, el llibre resulta interessant i planer de llegir.
Per altra part, l’ autor quan descriu les vivències de personatges secundaris, ho fa amb molta dosis de ficció, caient en situacions morboses:
- un clergue, la mà dreta del Abat, que per enveja, traeix al Monestir i al comte. Pels seus desitjos invoca al déu del riu i celebra un ritual diabòlic, etc.
- un frare, feble per lluitar contra la luxúria, freqüenta un prostíbul i al final cau en la desesperació i es penja.
- un encarregat de les cavallerisses, que fornica amb animals.
Aquets capítols, encara que les descripcions en general son breus, resulten molestes, i desllueixen de l’eix central del llibre.

Públic, adult i amb formació, també històrica

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar