L'ARQUEÒLEG (DE MONTSERRAT A TERRA SANTA PERSEGUINT UN SOMNI)

L'ARQUEÒLEG (DE MONTSERRAT A TERRA SANTA PERSEGUINT UN SOMNI)

9,95 €

  • Editorial: LA BUTXACA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-9930-382-6
  • Páginas: 384
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

9,95

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

Montserrat 1910. El monjo Bonaventura Ubach, emprèn un viatge a Terra Santa i Mesopotàmia a la recerca de peces per al futur museu Biblic del Monestir de Montserrat. Amb la intenció d´il.lustrar una edició catalana de la Biblia, també segueix aquest itinerari per contrastar les Sagrades Escriptures amb el seus escenaris reals.
Es real la persona i el viatge del pare Ubach. Hi ha una biografía escrita pel també monjo de Montserrat, Romuald Díaz, de l´any 1962: Dom Bonaventura Ubach:" l´home, el monjo el biblista". I diversos monjos, posteriorment han continuat els treballs de la seva amplia i profunda tasca bíblica. L´objectiu del pare Ubach, era, apropar al poble i fer entenador el contingut de la Biblia .Hi ha aquesta part,-basada en fets reals- i una altre part que ho barreja amb ficció.
L´altre personatge que acompanya al pare Ubach, es un sacerdot belga Joseph Vandervorst, es real la persona, pero l´autor s´ inventa totalment- segon diu per fer més recreativa la novel.la- la seva trajectoria personal.
Les aportacions i referencies a la Biblia, a les tradicions, cultura, mentalitat d´aquell temps, que descriu el pare Ubach, son interessants i enriqueixen en coneixements de les Sagrades Escripturas. La personalitat del pare Ubach, es de un home de fe, íntegra,
enamorat de la seva vocació i misió. Valent i amb recursos per afrontar dificultats. Al mateix temps es mostra sempre coherent,comprensiu i pacient amb les persones, savi i senzill i amb gran desig de servir amb el seus estudis, al poble de Déu.
L´altre personatge, el sacerdot belga, l´autor, inventa la seva història explicant que va entrar de jovenet al seminari, per interés dels seus pares, eren pobres i era l´ únic lloc on podía estudiar i alimentar-se. El viatge es decideix a fer-lo, per trobar-se a si mateix i centrar la seva vida.
Durant el trajecte, assisteix a espectacles al desert i a festes amb els beduins, etc. La seva vocació es va debilitant i decideix demanar la secularització i casarse. Se sincera amb el pare Ubach, es confessa, perque te necessitat del perdó de Déu, i al explicar-li, que va arribar al sacerdoci, per imposició i sense llibertat, rep l´absolució i el consell de que busqui un amor humà, que també pot servir a Déu.
Tracta aquest tema amb molta superficialitat i relativisme. També en un altre capitol, referint-se a una secta, afirma que el Bé i el Mal, son relatius i complementaris. Aquesta part pot confondre a lectors, i desmereix de la història del protagonista, que aporta valors, un monjo savi, fidel i amb un gran desig de transmetra la Biblia a molta gent. Públic poc exigent. Novel.la de distracció, i interessats en aquesta temàtica.Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar