LA CASA DE FOC

LA CASA DE FOC

20,90 €

  • Editorial: EDICIONS PROA, S.A.
  • Año de edición:
  • Materia: Literatura
  • ISBN: 978-84-7588-858-3
  • Páginas: 592
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: A Tot Vent
  • Idioma: Catalán

20,90

Añadir a mi cesta

Consigue 1,05 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 19/10/2021

20,90 €

Consigue 1,05 puntos TROA

Enviar a un amigo

Francesc Serés (Saidí, 1972) ha publicat la trilogia de novel·les De fems i de marbres i els reculls de contes, La forçà de la gravetat, Contes russos i Mossegar la poma. També ha escrit dues obres de no ficció: Matèria primera i La pell de la frontera. Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals, el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona.

Una nit d’hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat el nouvingut rep l’encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La seva família és l’eix al voltant del qual giren totes les vides de la Vall de Ser. “Aquesta nena es perdrà”, diu el seu avi, un home que té el do de trobar aigua sota terra i de donar ordres sense obrir la boca. Per esbrinar què vol dir perdre’s haurem de recórrer els camins que uneixen les cases i les vivències dels habitants d’una vall on tothom arriba fugint d’alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se’n. El foraster busca les històries soterrades com un saurí les vetes d’aigua, i es va fent un retrat de la vall i de la seva gent, del temps i del país, dels seus mites i d’ell mateix.

Amb La casa de foc ha guanyat el Premi Proa de novel·la 2020. Una obra de ficció enganxada a la realitat i a la màgia, molt emotiva, amb una gran dosi de misteri que ens endinsa a un paisatge hostil que molts autors també han utilitzat i que l’autor coneix prou bé pels anys que hi va viure. El narrador, igual que ell, és un nouvingut que s’instal·la a Sallent de Santa Pau i que relata els fets un cop ja s’han esdevingut i quan fa temps que ha deixat de viure a la Vall. Reconstrueix un món i una època de realitats mesclades amb les passions i drames de molts passats acumulats, però alhora amb assumptes tan actuals com l’especulació urbanística, el tràfic de drogues, les lluites i corrupteles del poder, l’impacte de l’emigració...Tot i la seva extensió, a prop de sis-centes pàgines, segur que enganxarà al lector perquè està escrita en un prosa consistent però dinàmica, forta però àgil i sobretot molt viva.
Segons l’autor La casa de foc vol ser un homenatge a un entorn i a una gent a partir d’una trama de ficció.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar