LA CIUTAT DELS SOLITARIS

LA CIUTAT DELS SOLITARIS

18,00 €

18,00

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

18,00 €

Enviar a un amigo

Isidre Grau (Sabadell, 1945), és enginyer químic, viu a Cerdanyola del Vallès i durant molts anys ha alternat la tecnologia amb la literatura. Ha estat professor de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. És autor de novel·les, narracions i assaigs literaris. Destaquen la pentalogia Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), sobre l’espai imaginari de Vinyes de Savall, reflex de les transformacions del Vallès, i Primer paisatge (2016), un calidoscopi, en clau de ficció, de la infantesa de l’autor. Té la narrativa breu recopilada a La pell dels anys. Contes 1981-1994 (2008), a part del nou recull de contes El dia de l’incident (2013). En la seva anterior novel·la, Els amants volàtils (2011), ja va donar cos a l’escriptor Maurici Perera, protagonista de l’actual història.
Fruit de l’experiència didàctica, ha publicat L’arquitectura del conte (2001, amb nova edició revisada el 2016) i La maleta de l’escriptor (2005). Quinzenalment, publica la sèrie de contes breus Biolits al diari digital Núvol.

Maurici, divorciat i pare de tres fills, és un solitari que necessita aïllar-se per trobar la inspiració. En retornar d’un retir voluntari a Formentera, rep la notícia de la mort del germà Artur, i de la cunyada Alícia, i l’estat greu del nebot Pere, a causa d’un accident de cotxe. Després de superar un mes en coma, el nebot Pere serà enviat pels metges als apartaments familiars d’Horta per recuperar la memòria. Allà disposarà de testimonis i nous encontres per aclarir els enigmes dels seus orígens i cobrir totes les llacunes de la memòria.

Isidre Grau tot descrivint les transformacions arquitectòniques del barri d’Horta amb motiu de les olimpíades del 1992 a Barcelona retrata la crisi personal d’en Pere i els processos de recuperació de la memòria i de la identitat personal. Els valors que mouen en Maurici, el seu germà Artur i altres familiars són econòmics, així l’Alícia casada amb Artur, estèril, s’avé a engendrar amb en Maurici un fill per mantenir el patrimoni familiar.

La narració resulta entretinguda i el vocabulari senzill i literàriament pulcre.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar