LA VIDA SENSE LA SARA AMAT

LA VIDA SENSE LA SARA AMAT

9,95 €

9,95

Consigue 0,50 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 9,49 €

9,95 €

Consigue 0,50 puntos TROA

Enviar a un amigo

El narrador i coprotagonista de la novel·la -en Pep- un nen de tretze anys, està passant l’estiu a casa de la seva padrina, vídua, a Ullastret. Un vespre, mentre juga a cuca amagar amb la seva colla, la Sara Amat, una nena també de tretze anys, rebel i molt intel·ligent, filla d’una família també del poble, desapareix de cop i volta.
La novel·la està narrada després de molts anys que passessin els fets, -i amb la consciència per part del narrador d’estar recuperant un dels episodis més determinants de la seva vida. Entre la nit de la desaparició i el dia que torna a Terrassa per començar a l’escola, van succeir uns fets especials i intensos: la Sara no desapareix mentre juga a cuca amagar, sinó que s’amaga a l’habitació del Pep, i que és des d’allà que té previst escapar-se del poble que fa temps que no suporta. Al Pep sempre li ha agradat la Sara, i ara que la té, sense que ningú ho sàpiga, amb ell, a l’habitació de ca la padrina, se sent "subjugat i atemorit". Obligat a una forma de complicitat i protecció.
Els punts forts de la novel·la són el retrat de la fascinació d’en Pep, un nen sensible, obedient, ingenu i de bons sentiments. I una nena -més noia que nena- ferotge, rebel que no vol saber res de la seva família i de la seva gent. La premissa argumental que l’autor s’inventa per donar forma i substància a aquest singular comiat a la infantesa és excel·lent.
L’autor renuncia en tot moment a qualsevol cop d’efecte i suspens. Sembla increïble la reacció tan poc dramàtica, per part dels pares de la Sara i també de famílies amigues del poble, davant de la desaparició de la nena. La narració es centre en els sentiments dels dos protagonistes i presenta el contrast profund i divers dels dos adolescents. Es recrea en uns adéus a la infantesa, coincidint amb el final d’estiu.
Al final del llibre hi ha un breu comentari, com de passada, en relació a la masturbació, que resulta inadequat. No respon a la trajectòria positiva i agradable de tota la novel·la.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar