PERQUÈ NO ET PERDIS PEL BARRI

PERQUÈ NO ET PERDIS PEL BARRI

16,90 €

16,90

Consigue 0,85 puntos TROA

Valoración TROA

Calidad literaria

Contenidos

Libros de interés general por la materia o el autor

Valoración de los clientes

16,90 €

Consigue 0,85 puntos TROA

Enviar a un amigo

Perquè no et perdis al barri és una novel·la de Patrick Modiano que arrenca quan el protagonista, Jean Daragane, un escriptor que viu sol a París, rep la trucada telefònica d'un desconegut dient-li que ha trobat la seva llibreta de telèfons i vol citar-se amb ell per lliurar-li. Jean va a buscar-lo i el desconegut diu anomenar-se Gilles i arriba acompanyat per una jove, Chantal. Gilles li pregunta per un dels noms de la llibreta, sospitós d'estar implicat en un tèrbol assumpte però Jean no recorda res. Com Gilles l’assetja, Daragane inicia una investigació que el condueix fins a l'ambient de la seva infància i a enfrontar el seu propi passat, un temps quallat d'enigmes i d'algun record dolorós ja que la seva mare el va deixar a cura d'una amiga, en una mansió en la qual el petit Jean recordava enigmàtiques visites. Daragane entrevista a nombrosos veïns i coneguts per intentar reconstruir la seva pròpia història, que retrocedeix fins a la França ocupada pels nazis i el col·laboracionisme. Una recerca obsessiva que li serveix per purificar la seva memòria.
Modiano retorna a la seva infància, tema recurrent en el seu univers literari, i ho fa amb brillantor i sobrietat estilística en el que és una exploració de la identitat del protagonista, que és ell mateix. Una trama construïda a manera de puzle, a força de breus diàlegs, precisió lingüística, ecos proustians i cert to de thriller, en el que a vegades és un joc metaliterari. De fons aleteja el desarrelament existencial, la malenconia i s'insinua cert ambient de vici sense detallar. Obra mestra per la seva elegància formal amb la qual Modiano retrata el seu món interior.

Más libros de este autor

Ver todos
Patrick Modiano

Patrick Modiano

Patrick Modiano nace en la ciudad francesa de Boulogne-Billancourt el 30 de julio de 1945. Hijo de una actriz belga y de un hombre de negocios italiano, creció entre Jouy-en-Josas y la Alta Saboya. Las ausencias repetidas de sus padres le acercan a su hermano mayor, Rudy, que muere a la edad de diez años. Tras aprobar la selectividad, decide dedicarse plenamente a la escritura. Sus primeras obras giran en torno a la ocupación nazi y el colaboracionismo (El lugar de la estrella, galardonada con el Premio Roger Nimier y el Premio Fénéon, La ronda... [Leer más]

Nuestros clientes opinan

Sé el primero en opinar sobre este libro.

Deja tu opinión

Valoración TROA

Contiene valores positivos

De interés general para todos los públicos

De interés general para público formado

Requiere un criterio moral sólido

Puede herir la sensibilidad del lector

Sin valoración TROA