SOMNIS A MIDA

SOMNIS A MIDA

19,90 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-664-2058-7
  • Páginas: 464
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: Clàssica
  • Idioma: Catalán

19,90

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

19,90 €

Barcelona 1917. La Laia Calvet, una joveneta, somiadora, innocent i amb el cap ple d’ocellets, entra a treballar com aprenenta als magatzems Santa Eulàlia del Pla de la Boqueria, gràcies als bons oficis de la seva mare, vídua -la Carme-, modista de la casa. Al poc temps la mare mor atropellada per un tramvia. L´últim any, la Laia sabia que la mare patia pel tipus de vida que portava la seva filla... Al poc temps, passa a treballar com a dependenta, i anys després, queda com a Directora de Salons Santa Eulàlia. Des del començament, la Laia fa amistat amb la Roser Molins -la germana de l´amo- de la mateixa edat que ella, però pertany a una altra classe social, a un món diferent. La Roser no te perjudicis, i li confia la seva intimitat, il·lusions, amors, etc. L´arribada als magatzems del jove i atractiu Ferran Clos, farà trontollar i esquinçar l´amistat de les dues noies. Les seves vides patiran un canvi radical. En Ferran, comença una relació amb la Roser per casar-se, pensant en el seu prometedor futur professional. La Laia es converteix en l´amant d´en Ferran, d´amagat de tothom. Quan a la Laia li neix un fill -i manté el secret de qui és el pare-, plora el desamor i continua dirigint les col·leccions de moda femenina de Santa Eulàlia. Desprès descriu els anys de dolor i angoixa de la guerra civil espanyola. Els magatzems queden intervinguts i els treballadors aconsegueixen aguantar i preveure el futur, per l´afecte que tenien a l´empresa.
L’autora descriu la galeria de personatges en un fort contrast: L´Andreu Molins, tenia 22 anys quan va morir el seu pare i es va fer càrrec dels magatzems. Des del primer moment, es comportà com una persona assenyada, treballador, intel·ligent. Tractava els empleats com una gran família, desfruitaven d´hotels i llocs agradables per les vacances. Tenien metge de família, atenció jurídica i social, i era generós en les vídues de guerra, orfes, poc usual en l’època. També el descriu com a bon espòs, abocat en els seus fills i posa també els medis perquè el seu cunyat posés seny i fos en un bon marit per la seva germana. Va aconseguir bastant. En canvi, descriu la vida de la Laia i d’altres personatges dels magatzems i tallers amb moltes infidelitats, traïcions d’una parella de gais, venjances en acabar la guerra, etc. Conductes molt permissives.
Novel·la trepidant, d´acció. Fàcil de llegir. Retrata amb realisme els anys de revoltes i guerra de Barcelona. També el prestigi i referent europeu de moda que va tenir Santa Eulàlia, després traslladat al Passeig de Gràcia on segueix amb el mateix "glamour i elegància", com la botiga més mítica de Barcelona.


Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar