ELS QUARANTA DIES DEL MUSA DAGH

ELS QUARANTA DIES DEL MUSA DAGH

24,50 €

  • Editorial: EDICIONS DE 1984
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-15835-51-6
  • Páginas: 960
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Mirmanda
  • Idioma: Catalán

24,50

Alerta disponibilidad
No Disponible El artículo no se encuentra disponible para la venta online en este momento. Haz clic en Alerta disponibilidad y te avisaremos cuando tengamos ejemplares

24,50 €

Enviar a un amigo

Durant la Primera Guerra Mundial, el règim dels Joves Turcs va posar en marxa una campanya d'extermini del poble armeni. La població armènia de la costa turca meridional, crescuda a l'empar de l'Musa Dagh -o Muntanya de Moisès-, va lluitar durant quaranta dies, fins a ser rescatada pels francesos.Aquesta novel·la històrica reconstrueix la gesta d'aquests homes a través de la història d'un armeni europeïtzat que organitza la defensa a la muntanya. L'autor, austríac de raça jueva (1890-1945), va publicar el relat en 1933.
L'obra comença abordant els esdeveniments de manera novel·lada, amb preponderància de la descripció i narració pretèrita d'una saga familiar; amb una prosa suggerent i evocadora, recrea les formes de vida d'un poble, barrejant el modern i el tradicional, Orient i Occident. A mesura que avança la història, el relat abandona la fabulació per recolzar-se en la crònica: el temps passa a ser present; la modelació dels personatges, menys; el protagonista es converteix en un heroi capaç de conduir al seu poble amb la dignitat d'un jefe.Aquesta transformació ajuda a la crònica però, de vegades, peca de simplicitat i frena el relat. Werfel introdueix amb mestratge apunts sobre importants problemes del segle XX, en germen ja en 1915: persecucions de les minories, aliances militars europees, percepció oriental dels abusos d'Occident sobre la seva cultura ...; al costat d'això, l'autor intercala reflexions sobre la condició humana. El relat manté la tensió i dosifica les dades, a la vegada que condueix amb encert l'evolució dels personatges i les seves reaccions en situacions límit.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar